Forumda tüm Knight online ve koxp konuları açılması kesinlikle yasaktır. açan üyeler uyarlmaksızın balanacak ve konuları silinecektir.

Tags: engineer, 2000i, yazilimi, egitim, kitabi,
Bu Bölüme Yeni Konu Aç   Mesaj önizleme 

Konuyu Değerlendir
  • 3 Oy - 4.67 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Full Forum Net TR
Pro Engineer 2000i Cad / Cam Yazılımı + Eğitim Kitabı
15-07-2008, 11:55 AM
Pro Engineer 2000i Cad / Cam Yazılımı + Eğitim Kitabı Mesaj: #1
Big Grin Pro Engineer 2000i Cad / Cam Yazılımı + Eğitim Kitabı
ProEngineer CAD yazılımlarının yeni bir ürünü olan Wildfire, devrim niteliğinde işbirliği (birlikte tasarlama, eşzamanlı mühendislik) yeteneği getiriyor.

[Resim: Wildfire.jpg]

Gerçek zamanlı olarak, her bir katılımcının 3-D (3 boyutlu) nesne modelleme oturumu denetimi ve katılımı gerçekleştirebileceği, sanal bilgisayar destekli tasarım (CAD) alanında mühendisler arasında yapılacak bir işbirliği, yıllardır ürün geliştirme alanında çalışanların hayali olmuştur. Şubat ayında, Needham, Mass'ta bulunan Parametric Technologies Corp. (PTC) şirketinin en son CAD yazılımı olan Pro/ENGINEER Wildfire'ın ilk üretim sevkıyatlarının yapılmasıyla, bu rüya gerçeğe dönüştü.

PTC'nin Ürün Yaşam Süreci Yönetimi (PLM) çözümünün çekirdeği olan Wildfire bu maiyetteki tüm çözümlere rahat ve kolay tarayıcı-tabanlı (browser-based) bağlantı sağlarken, aynı zamanda kullanıcıyla yeni bir arabirim ve etkileşim modeli olarak da çalışıyor. "Wildfire, tasarımları, tek kullanıcılı bir aktiviteden, tüm uluslararası ortaklar ve tedarik zincirinde yer alan kişiler için işbirlikçi, süreç yönelimli bir ürün geliştirme aktivitesine dönüştürme özelliği sayesinde büyük bir buluş" diyor PTC'de Yazılım ve Pazarlama'dan sorumlu Başkan Yardımcısı olan James Heppelmann.

PTC'ye göre, Wilfire'ın işbirliği gücü, çok sayıda kullanıcının tasarım oturumları arasında bağlantı sağlanması amacıyla, CAD yazılımları alanında peer-to-peer (P2P) teknolojisinin ilk kez kullanılması. Internet üzerinden işbirlikçi tasarım konusunda geçmişte yapılan çalışmalarda, oturum partnerleri, ya 3D nesne modellerinin gerçek geometri verilerini, ya da modellerin basit grafik temsili görüntülerini paylaşmayı denemişlerdi. İlk durumda, sorun, ağların, böyle ağır dosyaların akışına yetişemeyecek kadar yavaş olmasıdır. İkinci durumda ise, transfer edilen statik görüntüler, tasarımların çizilmesine olanak tanır ama gerçek zamanlı modelleme değişiklikleri yapılmasına izin vermez. P2P teknolojisi, eş zamanlı tasarım yapacak mühendislerin kendi CAD programlarını çalıştırmalarına ve komut alışverişi yapmalarına olanak sağlar; bu komutlar veriden bağımsız olup ağlar üzerinde gerçek zamanlı çalışırlar. "Mühendisler olarak, aynı zamanda, farklı yerlerden, canlı bir model üzerinde birlikte çalışıyoruz" diyor Heppelmann. "Eğer bir değişiklik yaparsanız, bunu anında görürüm ve kendi yaptığım bir değişikliği de siz görürsünüz".

Wildfire'ın temelini oluşturan mimari, PTC'nin proje ve veri yönetimi çözümleri için yapılan PLM uygulamalarını ortak bir web ortamı vasıtasıyla birbirine bağlayan web tabanlı bir istemci sunucudur. İlk yeni özellik, mühendislerin, tasarım oturumlarını çalıştırmak için kullandıkları web tarayıcısı üzerinden, çalışma ortamlarından çıkmadan, tüm bu çözümlere ulaşabilmeleridir. Bu, bir uygulamayı kaydetmeden bir diğerinin açılabilmesi ve dosyaların transfer edilebilmesi anlamına gelir. İkinci olarak, tedarikçiden müşteriye, üretiminden satış/pazarlamaya, satınalmadan servise kadar tüm ürün geliştirme ekibi, bir web tarayıcısı üzerinden, istedikleri tasarım modellerine ve bunlarla birlikte verilere de erişim sağlayabilmesidir. Yorumlar ve değişiklikler, işlevler arasında kolayca gidip gelebilir; bu da modellerin e-posta veya basılı kopya olarak gönderilmesi gereğini ortadan kaldırır ve böylece ürün geliştirme süreci hızlanır, kalitesi yükselir.

Pro/ENGINEER'ın geçmiş revizyonları normal olarak %10 oranında yeni kod içerirken, Wildfire'da bu oran %40 olup çok daha yüksektir. Bu kodların çoğunluğu, baştan yapılan yeni kullanıcı arabirimi ve etkileşim şemasına tahsis edilmiştir. Pro/ENGINEER, önceleri, modelleme için menü tabanlı geleneksel bir yaklaşım uyguluyordu. Şimdi ise, Wildfire, PTC'nin "doğrudan modelleme" adını verdiği, daha akıllı, daha grafik, daha simgelere dayalı bir şema kullanıyor. Bir kullanıcının dediği gibi, "Sanki model benimle nasıl etkileşim içine gireceğini sisteme kendisi anlatıyor gibi".

[Resim: 03mar-sw9as-conf.jpg]

NOT: PARTLAR ŞİFRESİZDİR. EĞİTİM KİTABI AYRI LİNKTE VERİLMİŞTİR. KENDİ UPLOADIMDIR.

PRO ENGINEER 2000i

Linkleri görebilmek için üye olunuz.

KULLANIM KILAVUZU VE EĞİTİM KİTABI

Film indir

Tekil Mesaj
29-09-2008, 05:59 PM
RE: Pro Engineer 2000i Cad / Cam Yazılımı + Eğitim Kitabı Mesaj: #2
RE: Pro Engineer 2000i Cad / Cam Yazılımı + Eğitim Kitabı
arkadaşım pro engınneer programı değilmi yoksa bu nasıl kurulur indirdim ama masa üstünde hiçbir şey gelmedi nasıl kurulur bu
Film indir

Tekil Mesaj
29-09-2008, 06:42 PM
RE: Pro Engineer 2000i Cad / Cam Yazılımı + Eğitim Kitabı Mesaj: #3
paylasım için sağol
Film indir

[Resim: tr.gif][Resim: tr.gif][Resim: tr.gif]
[Resim: o5e1163415668zd9.jpg]
[Resim: bahtn1tj.gif]
[Resim: cropped-ultraslan.jpg]
[Resim: tr.gif][Resim: tr.gif][Resim: tr.gif]

Tekil Mesaj
01-10-2008, 10:35 PM
RE: Pro Engineer 2000i Cad / Cam Yazılımı + Eğitim Kitabı Mesaj: #4
emeğine sağlık arkadaşım....
Film indir

Tekil Mesaj
03-10-2008, 08:13 AM
RE: Pro Engineer 2000i Cad / Cam Yazılımı + Eğitim Kitabı Mesaj: #5
(29-09-2008 05:59 PM)mikemoon demiş ki Linkleri görebilmek için üye olunuz.arkadaşım pro engınneer programı değilmi yoksa bu nasıl kurulur indirdim ama masa üstünde hiçbir şey gelmedi nasıl kurulur bu

Arkadaşım masaüstüne hiçbişey gelmedi derken tam anlayamadım daha açık yazarmısın
Film indir

Tekil Mesaj
Bu Bölüme Yeni Konu Aç   Mesaj önizleme